SIERADEN MET EEN VERHAAL

VEEL GESTELDE VRAGEN EN HET ANTWOORD DAAROP

Wanneer gaat mijn magneetsieraad werken?

Sommigen voelen meteen of binnen enkele dagen de positieve werking van de magneet. Bij anderen kan het daarentegen soms iets langer duren, soms wel 2 tot 3 weken. Dit is per persoon verschillend en hangt af van verschillende factoren. Iedereen heeft andere klachten en die hebben weer andere oorzaken. Vaak merkt men als eerste dat men meer energie heeft en lekkerder in z’n vel zit.  

 

Kunnen Energetix magneetsieraden een negatief effect hebben?

Soms komt het voor dat men zich licht onwel voelt als men voor het eerst het magneetsieraad draagt. Wij adviseren dan om het sieraad korte tijd bijv. een uurtje af te doen en daarna weer gewoon te dragen. Hiermee verdwijnen in de meeste gevallen de klachten. U kunt er ook voor kiezen om het magneetsieraad alleen overdag te dragen, als dat voor u beter voelt. Hoe vaak u het sieraad draagt, bepaalt u zelf.

 

Waarom voel ik geen verschil?

Eén van de redenen kan zijn het onvoldoende drinken van water. Geadviseerd wordt om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.
Magneettherapie is niet bedoeld om alleen nu en dan toe te passen. Vooral in het begin is het belangrijk dat u uw Energetix magneetsieraad alleen af doet bij het douchen of zwemmen en voor de rest zoveel als mogelijk draagt.
Indien u al voldoende energie heeft en geen specifieke klachten heeft, zult u misschien geen veranderingen merken. Echter de magneten beschermen u ook tegen de schadelijke gevolgen van straling van o.a. mobiele telefoons, huishoudelijke apparatuur, computers, elektriciteitsmasten e.d. 

Magneten kunnen ook zorgen voor een betere concentratie. 

De magneettherapie door het dragen van Energetix magneetsieraden kunnen ook klachten voorkomen. Het gebruik van mineralen en vitaminen bevorderen ook de gezondheid net zoals de magneten.

 

Kan ik mijn Energetix magneetsieraad dragen tijdens het douchen of in bad gaan?

Het kan daarbij voorkomen dat Swarovski glas of gezette stenen uit het sieraad vallen. Daarom raden wij af om die sieraden te dragen onder de douche, in het zwembad of tijdens nat huishoudelijk werk. De Energetix SportEX armbanden zijn hier wel geschikt voor.
Haarlak, parfum, deodorant of wasmiddelen kunnen de sieraden aantasten.
Over het algemeen is de ervaring dat puur metalen armbanden en ringen wel tijdens het douchen gedragen kunnen worden, echter het mogelijke risico is dan voor de eigenaar.

 

Hoe lang behouden de magneten in mijn Energetix magneetsieraad hun werking?

Alle gebruikte magneten in onze Energetix magneetsieraden zijn neodymium magneten. Die magneten hebben een levenslange garantie, omdat ze slechts 1% van hun kracht verliezen per 100 jaar.

 

Moet in het sieraad de huid raken?

Dit is niet noodzakelijk. U mag  uw magnetische sieraden ook losjes rond uw pols dragen. De werking van de magneet gaat ongeveer 3 cm. diep het lichaam in, ook wanneer het sieraad niet strak op de huid gedragen wordt. Deze werking is onschadelijk.

 

Mag ik tijdens mijn zwangerschap Energetix magneetsieraden dragen


Als  u al voor uw zwangerschap gewend was om magneetsieraden te dragen, dan is dat geen probleem. Als u echter voor de zwangerschap geen magneetsieraad droeg, dan kunt u voor de zekerheid beter pas na de eerste 13 weken van de zwangerschap uw magneetsieraad gaan dragen.

 

Mag ik magneetsieraden dragen als ik een pacemaker heb?

Indien u een pacemaker heeft, raden wij u veiligheidshalve aan om eerst overleg te hebben met uw cardioloog. Hij of zij is namelijk de specialist die u hierin mag adviseren. De batterijduur van een pacemaker kan namelijk beïnvloed worden door de magneet. Nieuwere pacemakers zijn hiertegen vaak beveiligd.

Er zijn mensen met een pacemaker die gewoon magneetsieraden dragen.

Dit geldt overigens voor alle medische elektronische apparatuur die aan of in het lichaam aanwezig is!

Moet ik op een speciale manier omgaan met magneetsieraden? Moet ik specifiek ergens op letten?

Magneetsieraden kunnen creditcards en andere passen met magneetstrips ontregelen. Houd derhalve uw magneetsieraden en -accessoires hiervan gescheiden. Voorkomt u ook het direct contact met externe harde schijven of de harde schijf van laptops!

 

Waarom slaat het koperen gedeelte groen uit?

Het kan zijn dat het koperen gedeelte verkleurt, dit wordt veroorzaakt door de zuurtegraad van uw huid. Dit heeft geen enkel nadelig effect op de werking van de magneet.

Door oxidatie van het koper kan het groen uitslaan, dit is een signaal dat er een ontsteking in uw lichaam aanwezig is. Het koperoxide zal via de huid in uw bloedbaan opgenomen worden en bijdragen aan het bestrijden van de ontsteking. Indien u wil voorkomen dat het koper oxideert, kunt u een laagje transparante nagellak aan de binnenkant over het koper aanbrengen.

 

Wat voor soort magneten worden er in de sieraden gebruikt?

In Energetix magneetsieraden zitten 1 of meer neodymium magneten. Deze zijn ontwikkeld in de ruimtevaart en verliezen slechts 1% van hun kracht in 100 jaar. De kracht van een magneet wordt uitgedrukt in Tesla of Gauss. Alle Energetix magneetsieraden zijn uitgerust met magneten met een sterkte van 0,12 Tesla ofwel 1.200 Gauss, tenzij anders aangegeven. Dit wordt geacht een werkzame en veilige waarde te zijn.

 

Telt het aantal magneten in sieraden op?

Nee! De waarde van de zwaarste magneet is bepalend.

Wanneer u bijvoorbeeld 8 sieraden draagt met 16 magneten van ieder 0,12 Tesla dan is de sterkte 0,12. U kunt het vergelijken met een sunprotector; wanneer u factor 20 gebruikt dan blijft het factor 20, ook al smeert u zich drie keer in.

Meerdere sieraden verbeteren dus niet het herstelproces van uw lichaam maar versnellen deze wel!

Wanneer u 2 magneetarmbanden heeft kunt u voor een snellere werking deze beter aan beide polsen dragen dan 2 aan 1 pols. 

 

 

Om welke pols moet ik mijn Energetix armband dragen?

Aangezien de bloedstroom in beide polsen ongeveer gelijk is, zal er weinig verschil zijn of u uw armband om de linker- of om de rechterpols draagt. Echter iedereen is anders en het beste is om zelf uit te proberen of u een verschil voelt.
Oosterse geneeswijzen zeggen dat het menselijk lichaam asymmetrisch is. Daardoor heeft elke pols bijvoorbeeld verschillende acupunctuurpunten en meridianen.
Bij een te lage bloeddruk adviseren wij om uw Energetix armband links te dragen en bij een te hoge bloeddruk juist rechts.

 

Uit welke materialen zijn de Energetix magneetsieraden vervaardigd ?

Alle sieraden zijn gemaakt van edelstaal, ook wel chirurgisch staal genoemd. De belangrijkste eigenschap hiervan is dat het een nikkel allergievrij materiaal is. De nikkel die aanwezig is in het staal, is geneutraliseerd zodat er geen allergische reactie plaats vindt. De afwerking van de sieraden bestaat uit een hoge kwaliteit goud of rhodium. De sieraden die verguld zijn, kunnen indien het goudlaagje beschadigd is een allergische reactie geven. Dit komt omdat het staal dat eronder zit nog niet geneutraliseerd is. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het sieraad een maand te laten liggen zodat er een natuurlijk corrosie laag op komt. Daarna is het sieraad weer allergievrij.

 

Kan het gebeuren dat een Energetix armband bijv. de pijn in mijn knie verlicht?

Door de werking van de magneten verbetert de capaciteit van zuurstofopname en verwijdering van afvalstoffen in het bloed, door de rode bloedlichaampjes te ontclusteren. Via de urine en ontlasting verlaten de afvalstoffen verlaten het lichaam. Het is ook goed mogelijk dat u tijdelijk vaker naar het toilet wilt, nadat u een magneetsieraad bent gaan dragen.
Door de verbeterde doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam transporteren. Dit komt terecht in alle lichaamsdelen en dus ook bijv. in de knie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans.